Parc Natural Regional di Gutturu Mannu (en vies d'institucionalització).

La particularitat d’aquesta zona, és la presència dels boscos més antics i més grans de la conca del Mediterrani. Es tracta d’un bosc del voltant de 35.000 Ha. de la cobertura vegetal continua (bosc de matolls d’altura), d’un gran valor natural, on les espècies endèmiques es troben entre les més representatives de la fauna sarda com el Cervol, el “Astore”, el gat salvatge i els tritons.

En aquesta zona s’està planejant prohibir la caça a totes les parcel·les del parc siguin privades o no, ja que el parc te com a principal objectiu la conservació dels hàbitats naturals, i la fauna i flora silvestre.

Malgrat la seva enorme heterogeneïtat històrica, els sols del paleozoic són de les formacions més antigues de l’illa, com així ho demostren les modestes altures del relleu (amb uns 700-900m, amb l’excepció d’alguns pics amb una altura aproximada als 1000m). Les muntanyes són nombroses i la uniformitat de les altures es veu quasi amagada per un anell de planures circumdants que volten els 500-600m. Una excepció seria el Mont Arcosu, clarament visible des de les planures del Campidano.