Parc Regional de Porto Comte-Capo Caccia.

El parc natural i àrea marina protegida de la Bahía de Porto Conte, és dels llocs més màgics i més bonics de l’illa, batejat per els romans com el “port de les ninfes”.

El parc va obrir les seves portes començant per el sud-est de la llacuna del Calich en direcció a la costa, inclòs el sistema de Monte Doglia fins a l’amplia bahia de Porto Conte, que està protegit per els caps de Punta Gilglio i el Mont Timidote-Capo Caccia.

L’àrea marina protegida comprèn el tram de mar enfront a la Punta Cristallo al nordest.

El Golf de Porto Conte és un dels més bonics del litoral de l’illa i es un punt molt important per a la conservació del patrimoni de la flora i la fauna.


Igualment d’important en el parc, són les formacions de pedra calcària del Miocè, amb alguns penya segats, que amb el carst va crear les coves submergides entre les més grans del Mediterrani.

La Gruta de Neptú és potser una de les més espectaculars que es va estendre uns 2500 m terra endins, on a dintre hi podem trobar les estalactites i estalagmites de gran bellesa.
Davant dels alts penya segats del Cap de Caccia trobem la Illa Foradada, un fragment de roca que fa de tap al costat d’una cova excavada per el mar, la Gruta de Palombi.

La flora del parc es caracteritza per el matoll espinós com la “Centaurea horrida” un edemisme de l’illa, i la palmera nana, l’única palmera espontània europea en el Mediterrani.

En les aigües del golf trobem els immensos prats de Posidonia Oceànica, una planta molt delicada e irreemplaçable com a lloc de refugi i reproducció de la vida marina costera.

També s’han reportat 35 espècies de mamífers i 150 d’aus, entre els quals aquests últims són de particular importància les aus marines que fan niu en els penya-segats, com per exemple: corbs marins, falcons, i voltors de diferents espècies.

En el parc hi trobem el Bosc de Demaniale Porto Conte, en la que es troba un oasis d’espècies de fauna silvestre com els cavalls de Giara, cérvols i ases.
El territori del parc, era ja molt importat per als antics habitants de l’illa que van des dels homes del neolític, passant per els romans i altres civilitzacions posteriors.


Galeria fotogràfica: (Font: www.sardegnaambiente.it i www.panoramio.com)

















Per a més informació anar l'enllaç:http://www.sardegnaambiente.it/foreste/index.php